18 mei 2019

[foogallery id=”2032″]

 

Charleroi, ooit een bloeiende industriestad. Heel merkwaardig is dat veel fabrieken aan de westelijke rand van de stad gebouwd zijn. Merkwaardig, omdat er meest een westelijke wind waait die jaren lang de uitstoot van de schoorstenen over de stad geblazen heeft. De gevolgen laten zich raden. Helaas zijn veel van de staalfabrieken gesloten. Charleroi is een grauwe stad met enorme werkeloosheid. De fabrieken gesloten maar de gebouwen niet gesloopt. Het gevolg is prachtig industrieel verval. Fabrieksgebouwen waar de bomen door de daken naar buiten groeien. Voor velen lelijke vervuilde gebieden, maar fotografen zien deze stad als een groot fotogeniek project. Oude verlaten fabrieken. De ghost-metro, een metrolijn die ooit helemaal is afgebouwd maar nooit in gebruik genomen is en de meest deprimerende straat van België.

DdB150511-018

 

DdB150511-107Natuurlijk, armoede, verval en werkloosheid hebben Charleroi gemaakt tot wat het nu is, maar met behulp van Europese steun wordt er hard gewerkt aan de ommekeer. Langzaam wordt economische herstel zichtbaar en bloeit het culturele leven op. Er wordt reeds gesproken dat Walonië “the place to be” is. Voor zowel het zakelijke als culturele leven. Internationale bedrijven vestigen zich o.a. vanwege de centrale ligging en de lage filedruk, in de omgeving. Op cultureel gebied gebeurt er van alles in Charleroi. Ga kijken in Forges de la Providence waar muziekzaal “de Rockerill” is gevestigd. Charleroi mag van buiten niet erg mooi lijken, maar van binnen is het prachtig.

 

 

Jaarlijks organiseer ik een trip naar deze bijzondere stad.  Onder leiding van een lokaal bekende kunstenaar bezoeken we een aantal fotogenieke locaties. Uiteraard ben ik er de hele dag bij om iedereen van tips te voorzien. Later zullen we tijdens een bijeenkomst de foto’s bespreken. De kosten voor deze fototrip inclusief de foto-nabespreking, zijn € 65,00. We gaan met eigen vervoer.

Je kunt je aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen.

  Charleroi

  Jouw naam (verplicht)

  Straat + Huisnummer (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Email (verplicht)

  Je mobiele telefoonnummer (verplicht)

  Heb je een auto en zo ja hoeveel zitplaatsen heb je over

  Jouw bericht

  Ook National Geographic heeft Charleroi gevonden. https://www.nationalgeographic.nl/reizen/2019/04/ontdek-de-schoonheid-van-deze-lelijke-stad-om-de-hoek

  Klik op de kleine foto om het album te bekijken.

  [foogallery id=”1456″] [foogallery id=”1260″]

   

   

   

  HomeDdBneg